Vyhľadávanie

Kategórie článkov

Odporúčaný produkt

Certifikáty

Tento e-shop je certifikovaný.

Platba kartou

Verified by VISA Verofied by Master Card
VISA Master Card Diners Club

Ekológia | Dokumenty

Zem – história jednej cesty / Home /

Medzinárodne uznávaný fotograf Yann Arthus-Bertrand a autor knihy Earth From Above, stretol producenta Luca Bessona a tak sa títo dvaja páni dohodli na vytvorení dokumentárneho projektu o planéte Zemi.





Cesta po 50 krajinách sveta je ódou na krásy a jemnou harmóniou našej planéty.
S optimistickými prístupom a aktuálnymi témami sa snímok zameriava na vzrastajúce povedomie verejnosti o súčasných sociálnych problémoch a problémoch životného prostredia. Exkluzívne „zhora“ sa vydáme na cestu okolo sveta do najúžasnejších, ale taktiež najzničenejších krajínnádherná, dych-vyrážajúca a emócie vyvolávajúca cesta z hlbín austrálskeho korálového pobrežia na vrchol hory Kilimandžáro, z amazonských pralesov do púšte Gobi, z bavlníkových plantáži v Texase do priemyselného Šanghaja a ešte ďalej.





Dokument „Home“ poskytuje konkrétny pohľad na problémy, ktorým musí naša planéta čeliť. Globálne oteplovanie, kácanie dažďových pralesov, strata biodiverzity a míňanie prírodných zdrojov, ale na druhej strane i pozitívny vývoj, ako je vzrastajúca demokracia, rast našich príjmov a životného štandardu, rozvoj vzdelávania.












„Home“ si kladie za cieľ byť šírený voľne v globálnom rozsahu. Jeho jediným ziskom bude prenos tiesňového volania medzi všetkými krajinami sveta. Dokument sa objavil aj na YouTube a to celkom oficiálne. Jeho „zisk“ sa podľa tvorcov nebude počítať v dolároch, ale v počte ľudí, ktorí ho uvidia.

Dabing snímku Home prijal pán Zdeněk Svěřák.

Video si môžete pozrieť online voľne na nasledovnom odkaze:


http://www.youtube.com/watch?v=pzndgFZ0Njs

Ako bude príbeh pokračovať, záleží len na nás...

Máte nutkanie vyjadriť svoj pohľad na ponúkané témy dokumentu? Podeľte sa o svoj komentár.

Zdroj: csfd.cz, goodplanet.org

Diskusia k článku

  • K tomuto článku nebol zatiaľ pridaný žiaden príspevok.

     

Pridať komentár

Autopríslušenstvo na Pricemania.sk - Porovnanie cien | LCD TV, LED TV, notebooky, digitálne zrkadlovky S-World.sk - partners S-World.sk - partners S-World.sk - partners S-World.sk - partners S-World.sk - partners

Poznámka: Všetky ceny sú uvedené s 20% DPH.