Vyhľadávanie

Kategórie článkov

Odporúčaný produkt

Certifikáty

Tento e-shop je certifikovaný.

Platba kartou

Verified by VISA Verofied by Master Card
VISA Master Card Diners Club

Cestovanie

Japonský králičí ostrov by mohol byť jedným z najmilších miest na Zemi.




Okunoshima je japonský ostrov s obvodom asi dva a pol kilometra a je domovom hotela, kempu a golfového ihriska. Je tu taktiež malé múzeum, ktoré tu stojí ako pripomienka k výrobe chemických zbraní počas druhej svetovej vojny. Avšak ani jedna z týchto vecí nie je to, čo priťahuje nedávny prudký nárast v oblasti cestovného ruchu.

Ostrov sa stal turistickou destináciou vďaka svojej populácií polo-divokých králikov, ktorým tu nečelia žiadni prirodzení nepriatelia. Je tu približne 300 zajačikov, ktoré obývajú tento ostrov.





Laura Moss píše pre stránky MNN, že králiky mohli byť prinesené na Okunoshimu ako testovací subjekt pre rozvoj jedovatého plynu. „Iné zdroje hovoria, že skupina školákov počas školskej exkurzii tu vypustila 8 zvierat v roku 1971“.
Dalo by sa namietať , že zajačikovia sú invázny druh, avšak nevyzerá to tak, že by sa stali problémom ako sa to stalo na škótskom ostrove Canna.



Králiky pred WW2 chemickým zariadením

Pozrite si video, ktoré ukazuje turistu prenasledovaného skupinkou králikov.




Niet divu, že králiky očakávajú návštevníkov prinášajúcim im jedlo. Tu je ďalšie rozkošné video králikov a ich interakcie s turistami.



Viete o roztomilejšom mieste? Povedzte nám o ňom v komentároch :)

Zdroj: treehugger

Diskusia k článku

  • K tomuto článku nebol zatiaľ pridaný žiaden príspevok.

     

Pridať komentár

Autopríslušenstvo na Pricemania.sk - Porovnanie cien | LCD TV, LED TV, notebooky, digitálne zrkadlovky S-World.sk - partners S-World.sk - partners S-World.sk - partners S-World.sk - partners S-World.sk - partners

Poznámka: Všetky ceny sú uvedené s 20% DPH.