Vyhľadávanie

Kategórie článkov

Odporúčaný produkt

Certifikáty

Tento e-shop je certifikovaný.

Platba kartou

Verified by VISA Verofied by Master Card
VISA Master Card Diners Club

Novinky na s-world.sk

Dynamo produkty – energia vždy a všade

Pojem “alternatívne zdroje energie” je v dnešnej dobe riešenia vážnych energetických otázok pomerne rozšírený. No väčšina ľudí si hneď predstaví rozľahlé lúky posiate solárnymi panelmi, hlučné veterné turbíny, či neestetické vodné elektrárne na našich riekach. Obnoviteľné zdroje energie sa však dajú využívať aj v malom merítku, bez masových zásahov do krajinnej sféry. Výrobky každodenného použitia sa začínajú uberať ekologickou cestou využívaním rôznych alternatív namiesto klasických batérii či elektriny zo siete.

Jedným z alternatívnych zdrojov energie je aj staré známe dynamo generujúce energiu na princípe elektromagnetickej indukcie. Na vytvorenie elektrického prúdu stačí bežná kynetická energia ktorú je schopný vykonávať azda každý, napríklad obyčajné otáčanie kľukou, navíjanie. Kynetickú energiu získanú z tohto pohybu dokáže elektromagnetická cievka premieňať na elektrickú, ktorá je ukladaná v internej batérii daného zariadenia. Dynamo ako si ho pamätáme prešlo za tie roky viacerými technickými vylepšeniami. Dnes sú dynamá nahradené viac spoľahlivými a jednoduchými alternátormi a zariadeniami na následné usmernenie vyrobeného striedavého prúdu na prúd jednosmerný.

Technologický pokrok umožňuje používať princíp dynama v produktoch bežného použitia ako sú lampáše, svietidlá, rádiá a iné produkty rôznych veľkostí a využití. Niekoľko takýchto produktov predstavuje spoločnosť Powerplus, renomovaná značka produktov využívajúcich alternatívnu energiu funguje aj u nás. Tu je menší výber produktov z ich bohatej ponuky produktov vzužívajúcich práve dynamo energiu.


Firefly



Je to multifunkčné svetlo so 16 bielymi a 3 červenými LED diódami. S praktickým závesným háčikom a magnetom ho môžete kdekoľvek zavesiť, či pripevniť na kovový podklad. Taktiež je odolný voči dažďu. Má 4 režimy svietenia: ekonomický a maximálny jas bielych LED; výstražné svietenie a blikanie červených LED.

Firefly, po slovensky svetluška, je nabíjateľná pomocou AC nabíjačky alebo pribaleného USB kábla. Integrovaná batéria slúži na dlhodobé uchovanie energie. Ručne sa nabije za 100 minút a pomocou adaptéru za 5 hodín. Pri plnom nabití dokáže v ekonomickom móde svietiť 12 hodín, v režime silného svetla 2,5 hodiny (3 červené LED 14/28 h). 1 minúta krútenia dynamo kľukou predĺži dobu svietenia o 25 minút.

Ďaľším zaujímavým atribútom tohto produktu je schopnosť nabíjať ďaľšie mobilné zariadenia, a to pomocou dynamo kľuky a pribaleného nabíjacieho káblu. Stačí už len vzbrať správnu koncovku k podľa typu vášho mobilného telefónu. hracej konzoly, či GPS.
Tento osvetľovací pomocník je veľmi praktický vďaka kompaktným rozmerom, praktickým spôsobom uchytenia, no najmä energetickej sebestačnosti.


Piranha



Je prvý holiaci strojček poháňaný dynamom na svete. Na kompletné oholenie vám stačí 1 minúta navíjania dynamo kľuky. Ohlasy užívateľov sú veľmi priaznivé. Aj samotná kvalita oholenia sa pri najmenšom vyrovná známym značkám bežných holiacich strojčekov. Oholiť sa môžete kdekoľvek, bez batérií a zbytočných káblov. Okrem dynama môžete integrovanú batériu Piranhe nabiť aj prostredníctvom AC nabíjačky či USB výstupu z vášho počítača. umožní. Pri plnom nabití dokáže fungovať 1 celú hodinu, čo je v prepočte minimálne 15 dôkladných oholení.

O stave batérie vás informuje LED indikácia. Má dve výkonné samostatne pracujúce hlavice dokonale kopírujúce krivky tváre. Holiace hlavice sa dajú vymeniť a môžete si ich jednoducho objednať. Aby tomuto dravcovi v porovnaní s bežnými holiacimi strojčekmi nič nechýbalo, pridal výrobca aj zarovnávač pre detailnejšie oholenie týchto miest.


Shark



Je vysokovýkonné vodotesné svetlo. Lampáš je vysoko odolný nielen voči vode (do 10 m) ale aj nárazom a iným pokusom o poškodenie.
Tento produkt má dva režimy svietenia: bežné svetlo s dvomi 5 mm LED diódami, silné s extra-výkonnou LED diódou (+ blikanie).
Shark dokáže nabíjať aj mobilné telefóny. Je dodávaný so 7 rôznymi koncovkami a nabíjacím Nokia káblom. Ak potrebujete inú koncovku ako v balení Shark, jednoducho si ju doobjednáte, aj tu.

Shark sa dá nabiť krútením dynama alebo pomocou AC adaptéra. Navíjaním dynama počas 1 minúty získate 60 minút ekonomického, a 20 minút intenzívneho svietenia. Plné nabitie AC nabíjačkou trvá 8 hodín a poskytne 8 hodín intenzívneho alebo 60 hodín ekonomického svietenia.
1 minúta dynamo navíjania pri nabíjaní mobilného telefónu umožní 2 – 8 minút hovorového času alebo 20- 30 minút pohotovostného režimu pre váš mobilný telefón.


Bear



Je veľký kempingový lampáš s 24 LED diódami, ktoré svietia „teplým“ žltým svetlom. Môže byť nabitý integrovanou dynamo kľukou v spodnej časti produktu, a zároveň solárnym článkom v hornej časti. Tiež je nabíjateľný AC/DC nabíjačkou alebo autonabíjačkou, ktoré sú tiež súčasťou balenia. Tento “medveď” je vyrobený z pevných a odolných materiálov. Kombinuje princíp solárnych monokryštalických silikónových PV článkov a 3–fázového bezkontaktného generátora na efektívnu produkciu elektrickej energie. Energia sa je ukladaná v 3,6 V/1200mAh Ni-Mh batérii.

Pri plnom nabití dokáže svietiť 4 hodiny. 1 minúta dynamo navíjania umožní 10 minút svietenia a 1 minúta nabíjania solárnym článkom poskytne energiu asi na 15 minút svietenia.
Bear je praktický pomocník pre dobrodruhov ktorý poznajú potrebu spoľahlivého svetla v každej situácii.

Lynx



Je štýlové AM/FM rádio, svietidlo a nabíjačka mobilných zariadení v jednom.
Lynx využíva na nabíjanie dynamo, solárny článok, pribalený USB kábel alebo AC nabíjačku. Má kvalitný tuner a reproduktory. Je vybavený 3 bielymi LED diódami an svietenie. Lynx vám umožňuje nabíjať aj mobilné telefóny pomocou kábla ktorý je tiež súčasťou balenia. Toto dynamo/solárne rádio má digitálny displej s hodinami a budíkom. Praktické otočné koliečka slúžia na ladenie staníc a ovládanie hlasitosti.

Po 1 minúte dynamo navíjania vydrží Lynx hrať 18 – 27 minút a svietiť 27 – 36 minút. Solárnym článkom sa za 1 hodinu nabije na 20 – 30 minút prehrávania a 23 – 32 minút svetla. Doba nabíjania solárnym článkom je 35 – 42 hodín a cez USB 6 – 8 hodín. Pri plnom nabití bude rádio fungovať 7 – 9 hodín a svietiť 4 – 6 hodín. Čas hovoru pre váš mobilný telefón po jednej minúte krútenia dynama je 4 – 15 minút. Rádio je ľahké, kompaktné, vhodné do záhrady aj na cesty.

Princíp dynamo energie sa osvedčuje v stále viac produktoch. V kombinácii s úspornými technológiami ako LED je vynikajúcou náhradou batérii, a taktiež sa nemusíte spoliehať na vopred nabité batérie, keďže dynamo produkt môžete nabiť sami, kedykoľvek a kdekoľvek. Väčšina týchto produktov obsahuje aj nabíjací kábel pomocou ktorého je možné nabíjať ďalšie mobilné zariadenia ako telefóny, GPS, či prenosné hracie konzoly, a to práve pomocou dynamo kľuky. Širšiu ponuku produktov nabíjateľných dynamom nájdete tu.
Najmenšie dynamo – Bee. Najväčšie dynamo – Elephant.

Zdroj: Ecoprodukt

Diskusia k článku

  • K tomuto článku nebol zatiaľ pridaný žiaden príspevok.

     

Pridať komentár

Autopríslušenstvo na Pricemania.sk - Porovnanie cien | LCD TV, LED TV, notebooky, digitálne zrkadlovky S-World.sk - partners S-World.sk - partners S-World.sk - partners S-World.sk - partners S-World.sk - partners

Poznámka: Všetky ceny sú uvedené s 20% DPH.