Vyhľadávanie

Kategórie článkov

Odporúčaný produkt

Certifikáty

Tento e-shop je certifikovaný.

Platba kartou

Verified by VISA Verofied by Master Card
VISA Master Card Diners Club

Novinky na s-world.sk

Recenzia: Solárne nabíjačky X-torm Yu a X-torm Lava

X-torm (predtým A-Solar) sú skutočne výkonné solárne technológie s vysokorýchlostným nabíjaním. Boli sme ohromení nabíjačkou Solar X-torm Lava a sotva sme uverili, že niečo tak malé by mohlo nabíjať zariadenia tak rýchlo iba vďaka slnečnej energii.



Ale X-torm sa rozhodli dotiahnuť solárne technológie ešte ďalej.
Nová solárna nabíjačka YU má vonkajšie telo vyrobené zo šedého silikónu, ktorý je odolný aj voči drsnejším vonkajším podmienkam. Silikón je odolný voči prachu, vlhkosti a na jeho vyčistenie stačí jedno utretie. Mimoriadne tenký a ultra ľahký dizajn (78g) budí dojem krehkosti, ale jeho celková konštrukcia je mimoriadne pevná, aj keď sa prepravuje vo vaku spolu s inými tvrdými predmetmi. Silikónové okraje pôsobia ako nárazníky a vďaka robustnosti sa s Yu príjemne manipuluje. Naše počiatočné obavy o solárny panel boli tiež neopodstatnené.



Aj keď bol vystavený dosť drsnému zaobchádzaniu, nezjavili sa na ňom žiadne škodové škrabance a praskliny. Testovali sme ho aj tak, že sme ho pohodili medzi iné ostré a tvrdé predmety a triasli vakom. Odolal bez problémov.
Testovacie tlačidlo na zadnej strane zobrazí 4 biele diódy, ktoré indikujú stav vnútornej batérie. Zelená LED indikuje stav nabíjania a podľa intenzity zeleného svetla indikuje intenzitu slnečnej energie, v závislosti na ktorej sa nabíja rýchlejšie, alebo pomalšie. Yu disponuje konektormi na USB nabíjanie zo siete, alebo laptopu a micro USB výstupom pre dobíjanie ľubovoľného zariadenia. Výstupný USB port má maximálnu rýchlosť nabíjania 5V/1A. Yu sme nechali voľne visieť zavesený na vaku pomocou priloženej karabíny, aby bol počas pochodu exponovaný k slnku.



Pri teste nabíjania iPadu, ktorý vyžaduje minimálne 5V/1,1A bolo nabíjanie nedostatočné. 2000mAh batéria však bez problémov zvládla nabitieiPhone S5 a aj všetkých starších typov iPhone. S tabletmi to bolo horšie, pretože obvykle disponujú batériou s oveľa vyššou kapacitou. No so smartfónmi si Yu poradila hravo. Yu môžete nabíjať aj zo siete. Nabiť ňou môžete napríklad aj prenosný reproduktor , alebo projektor.
Nabitie iPhone 5S pri optimálnej slnečnosti a teplote 20-30°C asi 6 hodín. V oblačnosti, s teplotou okolo 15°C vyrába Yu elektrinu pomalším tempom, no postačujúcim napr. na vnútorné osvetlenie stanu.



V porovnaní s nabíjačkou X-torm Lava , ktorá má 2 solárne panely s so svojím vrcholným výkonom 3,5W nabije iPhone 5S približne za 3 hodiny pri uvedených teplotách. Yu disponuje výkonom 1,5W. Nie je to prekvapujúce, že Yu disponuje len jedným panelom, čo sa prejavuje nižšou rýchlosťou nabíjania.

X-torm vytvoril solárnu nabíjačku Yu tak, aby dobre zapadla do určitého životného štýlu, ktorý skôr potreboval viac batérií, dnes nahrádza dostupnou a bezplatnou solárnou energiou. Je určená pre turistiku , táborenie a nemusíte so sebou nosiť veľké množstvo doplnkov a zdrojov energie. Doporučujeme solárnu nabíjačku LAVA pre jej výnimočný výkon, no do pozornosti sa dostáva aj jej mladšia sestra Yu, ktorú si môžete zadovážiť za polovičnú cenu, čo je 49€.
Vzhľadom k úžitkom, odolnosti a výkonu sa nám táto cena javí ako maximálne fér pre bežného spotrebiteľa s pridanou hodnotou odolnosti a perfektného dizajnu.


Zdroj: Ecoprodukt.sk

Diskusia k článku

  • K tomuto článku nebol zatiaľ pridaný žiaden príspevok.

     

Pridať komentár

Autopríslušenstvo na Pricemania.sk - Porovnanie cien | LCD TV, LED TV, notebooky, digitálne zrkadlovky S-World.sk - partners S-World.sk - partners S-World.sk - partners S-World.sk - partners S-World.sk - partners

Poznámka: Všetky ceny sú uvedené s 20% DPH.