Vyhľadávanie

Kategórie článkov

Odporúčaný produkt

Certifikáty

Tento e-shop je certifikovaný.

Platba kartou

Verified by VISA Verofied by Master Card
VISA Master Card Diners Club

Transport

Novodobý automobil na dvoch kolesách


Automobily sú najväčším producentom škodlivých látok, ktoré majú negatívny vplyv na životné prostredie. Jednou z odpovedí na večnú dilemu: “Ako sa vyhnúť gradujúcemu znečisťovaniu ovzdušia” sú automobily na vodíkový pohon.



Keďže palivové bunky menia vodík v elektrinu, úplne skoncujú s fosílnymi palivami pri pohone automobilov a okrem iného sú neuveriteľne výkonné, čisté a neškodlivé voči životnému prostrediu.

Práve z tejto triedy prichádza prototyp, ktorý nesie názov “Ozone car “. Toto vodíkom poháňané transportné vozidlo skôr pôsobí ako by dorazilo zo” Sveta hračiek”. Celá štruktúra vozidla je uzavretá medzi dvomi gigantickými kolesami, ktoré sú poháňané dvomi nezávislými elektrickými motormi.




Bizarné a podivné sú asi tie správne slová, ktoré najlepšie definujú tento automobil.
Vozidlo je dizajnované pre dvoch pasažierov, pričom vedenie vozidla sa prevádza joystickom na paneli v prístrojovej doske.
Nastupovanie a vystupovanie sú riešené cez veľké sklenené dvere, ktoré sa otvárajú a zasúvajú v 360 stupňoch do symetrického kovového tela.

Vyzerá to tak, že dizajn v automobilovom priemysle sa posunie do nových dimenzií.

Zdroj: ecofriend

Diskusia k článku

  • 1

    Konecne sa nemusime obavat prevratenia na strechu.

    19.07.2008 12:18 | Kurix | reagovať

Pridať komentár

Autopríslušenstvo na Pricemania.sk - Porovnanie cien | LCD TV, LED TV, notebooky, digitálne zrkadlovky S-World.sk - partners S-World.sk - partners S-World.sk - partners S-World.sk - partners S-World.sk - partners

Poznámka: Všetky ceny sú uvedené s 20% DPH.