Vyhľadávanie

Kategórie článkov

Odporúčaný produkt

Certifikáty

Tento e-shop je certifikovaný.

Platba kartou

Verified by VISA Verofied by Master Card
VISA Master Card Diners Club

Dizajn

Ako zbaliť veľké bývanie do cca 67m2.



Jedným z kľúčových obmedzení pri dizajnovaní mnohých mobilných domoch je skutočnosť, že musia byť postavené na podvozku prívesu. Kvôli rôznym stavebníckym kódom a nariadeniam majú mobilné domy minimálnu veľkosť izieb. Tým že majú kolesá sa stávajú rekreačnými vozidlami, ktoré môžu prekĺznuť pod veľa radarmi.




Andrew a Gabriella Morrisonoví zverejnili viac o tom ako si žijú vo svojom „tiny house“ aj na blogu Tiny House Blog.

Vo veľa mobilných domoch dizajnéri hľadajú v niečom kompromisy. Buď je to kuchyňa alebo kúpeľňa.

Gabriella píše: „ Na naše prekvapenie sme nepocítili v žiadnom bode, že by sme museli učiniť isté kompromisy alebo ústupky v nami nadizajnovanom a postavenom dome. Ani raz sme nepocítili, že by bol náš priestor príliš malý, alebo že by sme nemali dostatok miesta pre náš domáci biznis, zábavu, varenie, kúpanie, pozeranie filmov, hranie na gitare, zápasenie s naším psom, alebo uložením našich vecí.

Ani raz sme sa necítili nekomfortne v hornom poschodí, nemuseli sme raziť cestu na našich schodoch, ani sme nepocítili že by naša chladnička, alebo kuchynský dres bol príliš malý.





Tým, že kuchyňa je umiestnená na jednom konci a kúpeľňa na druhom, majitelia môžu využívať plnú šírku prívesu. Majitelia majú sporák s piatimi horákmi a chladničku o rozmeroch 18 kubický stôp, cca 0.51m3. V skrinkách je viac voľného miesta ako dokážu zaplniť.
Kúpeľňa je taktiež veľkolepá. Je v nej umiestnený Sun-Mar kompostovací záchod, typ ktorý ich priateľ Laurence používal už takmer 20 rokov.






Čo je skutočne odlišné v centrálnej zóne je vstavený gauč a jedálenský kútik / domáca pracovňa. Tento priestor pripomína sedenie v bare s pekným výhľadom.



Potom je tu skladovacie schodisko, ktoré je v noci omnoho krajšie ako rebrík. Schodisko vedie k priestrannému podkroviu. Druhým rebríkom je podkrovie prístupné ponad kúpeľňu na druhom konci.

Nažívanie v malom priestore je rovnako ako životnom štýle ako aj o architektúre. Je treba myslieť na všetko čo vlastníte.


Vo svojom závere Gabriella uvádza dôvody prečo je mobilný dom tak zvodný pre tak mnoho ľudí, aj keď pre niektorých je to neuskutočniteľný sen.

„ Pretože sme sa rozhodli vybudovať malý dom namiesto veľkého, boli sme schopní zaplatiť za materiál v hotovosti a teraz máme istotu, že budeme mať vždy miesto na tejto planéte, kde môžeme žiť zadarmo. Nie sme viazaní na siete a povinní platiť účty systému.

Nieje to pre každého, ale je to atraktívna vízia.


Zdroj: treehugger

Diskusia k článku

  • K tomuto článku nebol zatiaľ pridaný žiaden príspevok.

     

Pridať komentár

Autopríslušenstvo na Pricemania.sk - Porovnanie cien | LCD TV, LED TV, notebooky, digitálne zrkadlovky S-World.sk - partners S-World.sk - partners S-World.sk - partners S-World.sk - partners S-World.sk - partners

Poznámka: Všetky ceny sú uvedené s 20% DPH.