Vyhľadávanie

Kategórie článkov

Odporúčaný produkt

Certifikáty

Tento e-shop je certifikovaný.

Platba kartou

Verified by VISA Verofied by Master Card
VISA Master Card Diners Club

Ekológia

Nebudete veriť, čo cestujúci robia na streche vlakovej stanice v Tokiu



Jedna vec je začať a udržovať záhradku ak máte doma dostatok miesta, taktiež aj voľný čas pre starostlivosť o ňu a úplne iný prípad je ak strávite istú časť svojho dňa dochádzaním a doma nemáte ani malý kúsok zeme pre záhradku.
S geniálnym riešením napr. prišla Východná japonská železničná spoločnosť v spolupráci so železnično-zábavnou spoločnosťou a vytvorili sériu strešných záhrad na svojich staniciach. Prichádzajú sem cestujúci vytvárať svoje vlastné malé záhradky a venujú sa im počas čakania na vlak.



Tento projekt nesie meno „Soradofarm“ a v súčasnosti zahŕňa päť lokalít, vrátane stanice Tokyo JR Ebisu. Umožňuje ľuďom prenajať si ich vlastnú záhradku rozlohou cca 3m2( náradie, voda na zavlažovanie, dokonca i semiačka rastlín sú súčasťou). Nájomníci si tak môžu vypestovať potravu, kvetiny, prípadne iné rastlinstvo.
Cena za parcelu nie je lacná, keďže niektoré pozemky stoja 100.4400 JPY ročne ( cca 698 Eur ). Avšak môže to byť jedna z najlepších volieb pre mnoho ľudí, ktorí nemajú priestor pre svoju záhradku. Táto strešná mestská záhrada je života schopná cesta ako získať nejakú zeleň v rušných životoch.

Okrem možnosti dopestovať si i keď len malé množstvo čerstvých potravín, tieto inovatívne mestské záhrady môžu byť aj efektívnym riešením pre zníženie stresu a zvýšenie času stráveného na čerstvom vzduchu a slnku. A to najmä v oblastiach, kde je veľmi málo voľného priestoru a je veľmi obtiažne nájsť si nejaký, ktorý by sme mohli volať ten môj.

Aj keď momentálne je vytvorených len 5 mestských strešných záhrad inštalovaných na železničných staniciach, v budúcnosti plánuje Východná japonská železničná spoločnosť otvoriť viac týchto záhradných parciel na vrchole, prípadne v blízkosti svojich staníc.

Zdroj: treehugger

Diskusia k článku

  • K tomuto článku nebol zatiaľ pridaný žiaden príspevok.

     

Pridať komentár

Autopríslušenstvo na Pricemania.sk - Porovnanie cien | LCD TV, LED TV, notebooky, digitálne zrkadlovky S-World.sk - partners S-World.sk - partners S-World.sk - partners S-World.sk - partners S-World.sk - partners

Poznámka: Všetky ceny sú uvedené s 20% DPH.